• Golfbaan Open
  • Draagtas verplicht Nee
  • Zomergreen Ja

Les- en trainingstrajecten

Gepubliceerd op : 11 augustus 2017Geschreven door : Joost VerheijenJoost VerheijenCategorieën : Geen categorie

Een Flightscope voor Landgoed Nieuwkerk!

Sinds 28 augustus beschikt golfclub Landgoed Nieuwkerk over een Flightscope ofwel een balvlucht radar ofwel een fantastisch meetinstrument. Dit apparaat is geschonken door onze business-club na aanvraag van mijzelf.

Een schenking waar ik zeer gelukkig en dankbaar voor ben omdat het mij enorm helpt om de golfers duidelijk te maken op welk gebied in de swing er meer controle, afstand of beide gewonnen kan worden.

Het is een radar die achter de bal wordt geplaatst en een zeer nauwkeurige meeting maakt op basis van de vlucht van de bal. De Flightscope kan liefst meer dan 20 verschillende data meten. Deze worden zeer uitgebreid weergegeven via de televisie in de lesruimte. Waarbij het aan mij de taak is de juiste info over te brengen naar een simpele instructie. Ik ben reeds 5 jaar werkzaam met dit soort apparaten en kan stellen dat het mijn boodschap overbrengen een stuk duidelijker en eenvoudiger maakt waardoor er sneller progressie kan worden geboekt.

Een kort voorbeeld:

Het is gewenst om met een driver opwaarts de bal te raken. Wanneer de bal in een neerwaartse beweging van de driver geraakt wordt, kan dit teveel draaiing van de bal opleveren wat voorwaarts energieverlies betekent. Wanneer we vervolgens wat kleine aanpassingen doen kan dit zomaar 10-30 meter meer opleveren zonder dat men hiervoor technisch of in de fysiek iets voor hoeft te veranderen.

Ook voor het doormeten en testen van clubs is de Flightscope uiterst geschikt, feiten worden van fabelen onderscheiden. Zeker praktisch op onze korte range.

Dit kan ook weleens voor verrassingen zorgen, bijvoorbeeld dat de heren toch niet zo ver blijken te slaan als men dacht…

Mocht u geïnteresseerd zijn, kom langs!

Lessen en trainingen 2018

Stappenplan lessen
voor leden en niet-leden

• 11,5 uur les voor de prijs van 10 uur.
  • 1e les is 1,5 uur baan les mét intake.
  • leskaart is 1-jaar geldig.
  • Plan wordt op maat gemaakt en bijgehouden, digitaal óf op papier.
  • Kosten per 1-2 personen:
    €550,- (uw voordeel is €82.50).
  • Kosten per 3-4 personen:
    €650,- (uw voordeel is €97,50).
  • Inschrijven bij het secretariaat of de pro.

Thematrainingen

Deze zomer pakken we drie thema’s aan. Per thema gaan we hier 8 x stapsgewijs op trainen.

De thema’s zijn:

1. Approachen & herstelslagen rondom de green,

2. Scoren binnen 100 meter,

3. Total distance vergroten.

• In groepen van max. 4 personen.
  • Duur, Sessies: 8 van 1-uur.
  • Circa 2x per maand.
  • Kosten €119.- per persoon.
  • De cursus gaat van start bij 4 inschrijvingen.
  • Inschrijven bij het secretariaat of de pro.

Lesaanbod beginners:

Kennismaking cursus

Baanpermissiecursus

Hcp 54 cursus.

Stap 1. Kennismaking cursus.

DOEL: kennis maken met de basisslagen van het golfspel en de baan.

• 3 basis lessen van een uur, (waarvan 1 baanles), ter kennismaking.
  • Groepen van min. 4 pers.
  • Kosten bedragen: €50,- p.p. geen kosten voor gebruik materiaal en accommodatie/ baan.

Stap 2. Baanpermissiecursus.

DOEL: veilig & snel genoeg spelen volgens de basisprincipes van het golfspel

• 6-tal trainingen en verfijning van de basisslagen in een traject van circa 1-2 maanden.
  • Registratie bij NGF, (á €40,-)
  • Behalen van baanpermissie.
  • Gebruik maken van mentoren/ buddy.
  • Groepen van min. 4 pers-6 pers.
  • Kosten bedragen €95,-

Stap 3. Hcp 54 cursus:

DOEL: Van beginners, golfers maken op weg naar een hcp van 54 of lager.

• 12 trainingen naar hcp.54 of lager in een traject van circa 6 maanden.
  • Inclusief gebruik accommodatie op de oefendag.
  • Intensieve les en oefenbegeleiding via de website golfacademie.nl.
  • Theorie-examen.
  • inschrijving bij secretariaat.
  • Groepen van min. 4 pers-6 pers.
  • Kosten bedragen €195,-

Copyright Golfclub Landgoed Nieuwkerk 2016 - all rights reserved | Powered by Everything About Computers