• Golfbaan Open
  • Draagtas verplicht Nee
  • Zomergreen Ja

Les- en trainingstrajecten

Gepubliceerd op : 11 augustus 2017Geschreven door : Joost VerheijenJoost VerheijenCategorieën : Geen categorie

Een Flightscope voor Landgoed Nieuwkerk!

Sinds 28 augustus beschikt golfclub Landgoed Nieuwkerk over een Flightscope ofwel een balvlucht radar ofwel een fantastisch meetinstrument. Dit apparaat is geschonken door onze business-club na aanvraag van mijzelf.

Een schenking waar ik zeer gelukkig en dankbaar voor ben omdat het mij enorm helpt om de golfers duidelijk te maken op welk gebied in de swing er meer controle, afstand of beide gewonnen kan worden.

Het is een radar die achter de bal wordt geplaatst en een zeer nauwkeurige meeting maakt op basis van de vlucht van de bal. De Flightscope kan liefst meer dan 20 verschillende data meten. Deze worden zeer uitgebreid weergegeven via de televisie in de lesruimte. Waarbij het aan mij de taak is de juiste info over te brengen naar een simpele instructie. Ik ben reeds 5 jaar werkzaam met dit soort apparaten en kan stellen dat het mijn boodschap overbrengen een stuk duidelijker en eenvoudiger maakt waardoor er sneller progressie kan worden geboekt.

Mocht u geïnteresseerd zijn, kom langs!

Lessen en trainingen 2018

Privelessen tot 31-12-2018

Lessen van 50 minuten:

1-2 pers.              €55.-

3-4 pers.              €65,-

4-6 pers.              op aanvraag

Lessen van 30 minuten:

1-2 pers               €30,-

Stappenplan lessen
voor leden en niet-leden

• 11,5 uur les voor de prijs van 10 uur.
  • 1e les is 1,5 uur baan les mét intake.
  • leskaart is 1-jaar geldig.
  • Plan wordt op maat gemaakt en bijgehouden, digitaal óf op papier.
  • Kosten per 1-2 personen:
    €550,- (uw voordeel is €82.50).
  • Kosten per 3-4 personen:
    €650,- (uw voordeel is €97,50).
  • Inschrijven bij het secretariaat of de pro.

Landgoed Nieuwkerk Wintertrainingen 2018-2019

Evenals vorig seizoen bieden we in de komende winterperiode weer een trainingsprogramma voor groepen aan. Gebleken is dat het programma voor een grote groep leden bijdraagt aan het vergroten van de golfvaardigheden en daarmee van het spelplezier. Maar daarnaast leren de leden elkaar via dit programma ook beter kennen en levert het daarmee ook een belangrijke bijdrage aan het “clubgevoel”. Wij nodigen u van harte uit om ook dit jaar weer mee te doen.

Wat is er anders en waarom?

Gebaseerd op de opgedane ervaringen én de uitslag van de enquête is de opzet van het winterprogramma aangepast. We bieden de keuze uit 4 programma’s en we starten per 15 november  zodat iedereen in de wintermaanden het programma kan afronden.

Met de verbetering van de verlichting in de avonduren, én de aanschaf van de Flightscope kunnen we nog accurater trainen op de diverse onderdelen van de slagen.

Door de uitbreiding met een tweede pro ontstaan er ook meer keuzemogelijkheden qua lestijden.

Helaas heeft de club bij het opstellen van de begroting gezien de verwachte kostenontwikkeling voor het volgend jaar moeten besluiten de financiële ondersteuning van het programma te beëindigen. Hierdoor zijn de tarieven voor de trainingen gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook de keuze voor een kleinere groepsgrootte werkt uiteraard kostenverhogend maar komt ten goede aan de kwaliteit en de effectiviteit van het programma.

Doelstelling trainingen:

1. In een ontspannen frisse omgeving werken aan de fundamenten van het golfspel.
  2. Met gerichte persoonlijke instructie & feedback met behulp van video analyse en Flightscope, en specifieke drills werken aan:

*Driver & fairway woods, accuratesse & afstand vergroten.

*Ijzers, verbeteren van het raakmoment.

*Pitches, afstand controle.

Er bestaat dit jaar de keuze uit 4 programma’s:

1. 8 trainingen van 50 minuten, groepsgrootte 4 personen. Kosten p.p.  €125,-
  2. 8 trainingen van 50 minuten, groepsgrootte 6 personen. Kosten p.p.  €85,-
  3. 12 trainingen van 50 minuten, groepsgrootte, 4 personen. Kosten p.p.  €185,-
  4. 12 trainingen van 50 minuten, groepsgrootte, 6 personen. Kosten p.p.  €125,
  5. Competitieteams kunnen op aanvraag een programma samenstellen.

Aanmelden kan via het  aanmeldingsformulier tot uiterlijk 5 november, opte vragen bij het secretariaat.

U kunt het formulier inleveren bij het secretariaat of ingevuld mailen aan info@golfclublandgoednieuwkerk.nl .

Het verschuldigde bedrag voor het programma van uw keuze moet vóór 15 november zijn overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging. Zie hiervoor het aanmeldingsformulier.

Op 17-10 van 20.00-21.00 kunt u voor aanvullende info of vragen terecht in het clubhuis.

Namens de club zal Paul Ritzen en namens de pro’s, Piet van Eijndhoven aanwezig zijn.

Lesaanbod beginners:

Kennismaking cursus

Baanpermissiecursus

Hcp 54 cursus.

Stap 1. Kennismaking cursus.

DOEL: kennis maken met de basisslagen van het golfspel en de baan.

• 3 basis lessen van een uur, (waarvan 1 baanles), ter kennismaking.
  • Groepen van min. 4 pers.
  • Kosten bedragen: €50,- p.p. geen kosten voor gebruik materiaal en accommodatie/ baan.

Stap 2. Baanpermissiecursus.

DOEL: veilig & snel genoeg spelen volgens de basisprincipes van het golfspel

• 6-tal trainingen en verfijning van de basisslagen in een traject van circa 1-2 maanden.
  • Registratie bij NGF, (á €40,-)
  • Behalen van baanpermissie.
  • Gebruik maken van mentoren/ buddy.
  • Groepen van min. 4 pers-6 pers.
  • Kosten bedragen €95,-

Stap 3. Hcp 54 cursus:

DOEL: Van beginners, golfers maken op weg naar een hcp van 54 of lager.

• 12 trainingen naar hcp.54 of lager in een traject van circa 6 maanden.
  • Inclusief gebruik accommodatie op de oefendag.
  • Intensieve les en oefenbegeleiding via de website golfacademie.nl.
  • Theorie-examen.
  • inschrijving bij secretariaat.
  • Groepen van min. 4 pers-6 pers.
  • Kosten bedragen €195,-

Copyright Golfclub Landgoed Nieuwkerk 2016 - all rights reserved | Powered by Everything About Computers