Zoek
Sluit dit zoekvak.

Activiteiten jeugd

Activiteiten jeugd

Voor de jeugd van Golfclub Landgoed Nieuwkerk worden ieder jaar verschillende leuke activiteiten georganiseerd.

Glow in the Dark

We hadden vrijdag (4 november) glow in de dark golf op Nieuwkerk. We startten om 7 uur en liepen 7 holes. Lars en Olivier hadden in de middag alles klaargezet, zag er super leuk uit. We kregen allemaal een balletje met een glowstick.
De vlaggen hadden lichtjes zodat je ze goed kon zien, de afslag plek was duidelijk verlicht en in de baan stonden lampjes zodat je kon zien waar je heen moet.
Hans liet ons soms schrikken met de bladblazer. Eng maar wel super grappig.
We kregen na afloop allemaal chocolade melk en wat snacks. Het was een super leuke avond en hopelijk volgend jaar weer! (Jackie Bogaers)

Theorie in de baan

Zondag 17 juli was er een theorieles in de baan voor onze jongste jeugd. Onder leiding van Paula gingen de kinderen de baan in en werd hun uitgelegd hoe de regels in elkaar zitten op het moment dat de ligging van het golfballetje om regels vraagt. Denk aan sloten , out of bounds , bunkers etc. Voor de ervaren golfers onder ons gesneden koek echter voor de kinderen toch lastig en niet altijd logisch. Toch is de club weer een aantal leden rijker met het theorie-examen op zak. En we weten allemaal hoe heerlijk het is om dit examen op zak te hebben. Van harte gefeliciteerd voor alle geslaagde kandidaten. De jeugdcommissie is trots op jullie !!

Verslag jeugdwedstrijd 11-07-2022

Wat een prachtige dag om vandaag een golfwedstrijd te spelen met de hele jeugd. Het weer zat zeker mee, niet te warm, niet te koud en weinig last van de zon gehad. De baan lag er ontzettend mooi en goed bij. De fairway mooi kort, de greens goed kort, bunkers lagen er goed bij met fijn zand.

Iedereen die de wedstrijd heeft gespeeld heeft een leuke flight gehad waar ze mee speelde, af en toe iets te gezellig maar he, gezelligheid is een groot onderdeel van de sport.

Het was ontzettend leuk om te zien dat er zoveel jeugd heeft mee gedaan aan de wedstrijd van vandaag. Geeske (lid van het bestuur binnen onze club) vertelde al dat ze het leuk vond om te zien dat de sport serieus genomen werd. Wij worden de verbeterde versie van de volwassenen van nu.

Eenmaal de wedstrijd zijn einde bereikt, is de lunch geregeld voor alle deelnemers van de wedstrijd. Iedereen at zijn of haar frietje met snack op terwijl de jeugdcommissie alle scores berekende en invulde.

Toen alles scores bekend waren was het moment daar, DE UITSLAG VAN DE WEDSTRIJD maar, voordat de uitslag bekend werd gemaakt van de wedstrijd van vandaag werd het competitie team gehuldigd omdat zij de competitie hadden gewonnen. Goed gedaan jongens! (Olivier, Lars , Dorus , Mees, Manuel, Jules, Teddy en Ties)

Maar dan eindelijk de uitslag, er waren 3 categorieën. De jeugd die van de tegels sloegen, de rode tee en de gele tee. De winnaar van de tegels waren Thijs, Do, Emmi en Oscar (Oscar zijn aller eerste wedstrijd ooit) Goed gedaan jongens en gefeliciteerd! De winnaar van de rode tee was Sem met 25 stablefort punten! Goed gedaan en gefeliciteerd!!! De winnaar van de gele tee was Dorus met 27 stablefort punten! Goed gedaan en gefeliciteerd!!!

Ik weet 100% zeker dat iedereen heeft genoten van vandaag en met een fijn gevoel naar huis is gegaan. We willen de jeugdcommissie bedanken voor het organiseren van de wedstrijd en alle prijzen die er waren. Echt en top commissie!!!!!

Geschreven door: Dorus Feitz

Foto’s jeugdwedstrijd en huldiging

Verslag ouder – kind wedstrijd 2022

Zondag 22 mei 2022 vond de jaarlijkse kind-ouderwedstrijd weer plaats. Prachtig weer en ruim 40 deelnemers speelden greensome voor de prijzen en vooral met heel veel plezier. De jeugdcommissie had alles tot in de puntjes voorbereid zodat ze zelf ook konden meespelen.

Ook dit jaar was er weer de mogelijkheid om te spelen op 6 en 9 holes. Al op tee 1 kregen de kinderen de eerste prijs uitgereikt, een mooie medaille vol met snoep. Zodat ze genoeg energie hadden om de wedstrijd te spelen. Ook werden daar professionele foto’s gemaakt door Bram Delmee, waarvoor veel dank!

Op hole 2 werd gespeeld om de neary dames ( gewonnen door Julie Blanc) en heren (gewonnen door Hartger, de vader van Krijn) en op hole 4 om de straightest, zo dicht mogelijk bij de lijn op het midden van de fairway (gewonnen door Dominique). Mooi om te zien dat twee van deze drie prijzen naar jeugdleden gingen!

Na de inspannende wedstrijd was het uiteraard tijd voor een drankje en een welverdiende BBQ, waarbij ook niet meespelende familieleden konden aanschuiven. Zoals eerdere jaren weer uitstekend verzorgd door ForeAll; wat een luxe!

Tijdens de BBQ vond de prijsuitreiking plaats. Alle kinderen kregen voor hun prestatie de Landgoed Nieuwkerk kind-oudermedaille 2022 uitgereikt.

Ook nog belangrijk: de uitslag in de twee categorieën; de gigantische wisselbeker is dit jaar gewonnen door Olivier S. met moeder. Zij kunnen de beker het hele jaar koesteren op een mooie plek in huis.

Uitslag 6 holes wedstrijd

  1. Bernd met oma
  2. Pol met opa
  3. Emmy met moeder

Uitslag 9 holes wedstrijd

  1. Olivier S. met moeder
  2. Olivier H. met oma
  3. Krijn met vader

Foto’s ouder-kind wedstrijd

Verslag Paaswedstrijd 17 april 2022

Eerste Paasdag, werd er onder de jeugd gestreden voor de Paashaas-bokaal. Wat een geluk had de jeugd dit jaar: baan nagenoeg leeg en het meest mooie weer wat je je kunt wensen. Ook de Paashaas had zijn werk goed gedaan en rond de putting green volop eieren verstopt die door de kinderen na de wedstrijd in snel tempo werden gevonden. Ton had, op ons verzoek, gezorgd voor krentenbollen en Paasbrood zodat er niemand met een lege maag de baan in zou gaan.  De wedstrijd werd in twee categorieën gespeeld . Een aantal flights speelden de 9-holes wedstrijd en een aantal kinderen de 6-holes wedstrijd.

Omdat de omstandigheden perfect waren om mooie scores neer te zetten, werd er met veel spanning uitgekeken naar de uitslag.  De 6-holes wedstrijd werd gewonnen door Sem gevolgd door Noud en Dominique. De 9-holes wedstrijd werd gewonnen door Jules gevolgd door Olivier H en Lars . We kunnen terugkijken op een succesvol event en hopen dat we volgend jaar weer net zoveel enthousiaste jeugd de baan in krijgen voor de Paashaas-bokaal.

Foto’s Paaswedstrijd

Pagina inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.