Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwkerk Bokaal

Nieuwkerk Bokaal

De organisatie ligt in handen van Cees Eshuis, Huub de Pont & Ries van der Linden. Zoals zij zelf aangeven:  “De Nieuwkerk Bokaal Wedstrijd wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door de grote hoeveelheid belangrijke prijzen en geschenken die de deelnemers ten deel vallen”

De Nieuwkerkbokaal is een gezellige parenwedstrijd verdeeld over 2 dagen zonder vaste speelvorm. Eén van de hoogte punten op de wedstrijdkalender van Golfclub Landgoed Nieuwkerk. 

Dit jaar vindt de Nieuwkerk Bokaal plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juli 2023.

Verslag wedstrijd 2022

In het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 juli werd onder prima weersomstandigheden gestreden om de felbegeerde Landgoed Nieuwkerk Bokaal. Deze tweedaagse wedstrijd voor teams kende op zaterdag een spelvorm “best ball” van een teamlid met volledige  handicapverrekening en op zondag de spelvorm Chapman Greensome (strokeplay). Dit jaar alweer voor de twaalfde keer.
De organisatie had de deelnemers van editie 2021 een voorkeursbehandeling gegeven. Deze konden ruim van tevoren hun deelname kenbaar maken, zodat zij verzekerd waren van een startbewijs. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt wat resulteerde in een respons van 17 teams.
De overgebleven tickets werden op basis van open inschrijving vergeven, waardoor het jaarlijks sterk bezette toernooi uit kwam op een deelnemersveld van 54 golfers, verdeeld over 27 teams.
Voor de winnaars van zaterdag en zondag lagen, zoals gewend, weer mooie dagprijzen klaar. Voor zondag waren naast de dagprijs ook de overall prijzen keurig op de wedstrijdtafel uitgestald. Onze sponsoren en businessleden hadden weer eens flink uitgepakt, waardoor voor de organisatie zeer zeker de mogelijkheid werd geboden om als tegenprestatie aan de 27 deelnemende teams een uiterste inspanning te vragen. De organisatie werd hierin op beide toernooidagen niet teleurgesteld.
De 54 deelnemers, verdeeld over 27 teams, zetten zich ten volle in om op zaterdag vanaf hole 1 en op zondag vanaf de hun toebedeelde starthole, een felle, doch sportieve strijd te leveren om te komen tot een prestatie van wereldformaat. Gezien de conditie van de baan was een topprestatie zeker mogelijk. Op zondag de greens extra maaien maakt dit mede mogelijk. Greenkeepers: hartelijk dank.
Zaterdag waren vooraf de weersvoorspelling goed, wat achteraf ook daadwerkelijk zou is uitgepakt. Onder een stralende zon werden de achttien holes afgewerkt. De versnaperingen in de baan (verzorgd door “de moeder van Nieuwkerk” Thérèse de Kort) werden met applaus ontvangen.
Eenmaal in het clubhuis, opgefrist en na het nuttigen van een koude pils of frisje en het verorberen van een goed gevuld kaas/vleesplankje, kon een tevreden toernooidirecteur Cees Eshuis, onder toeziend oog van wedstrijdleider Huub de Pont en scoredeskundige Ries van der Linden, de uitslag van de zaterdag bekend maken.
Doch niet voordat eerst alle sponsoren nog eens uitgebreid werden vernoemd en werden bedankt voor hun gulle gaven. Landgoed Nieuwkerk mag trots zijn op Oliebollenkraam Van den Heuvel & Dochter, Huijbregts Floorsystems, CLUB. Dé hockey en golf specialist, De Roovertsche Leij, Klooster Nieuwkerk, Van Aarle Vastgoedonderhoud, Driessen Verf, DAKaccent, 013Advies, Schrobbelèr, Quick Carwash, Ton en Ans Segers, ForeAll, Golf&Fit, Vin Perdu, LEUKXS, Pour Vous, Nodacon, Koffiebakkers, Babz broodjes, Kruijssen Calculatie en Projectbegeleiding, Mozes, Golfclub Landgoed Nieuwkerk, Stuntpakker.nl, De Pont & Reijrink, Christian Hesselberth, Kevin Broekhuis, Dennis van Boxtel, Eshuis Bouwkundig Advies en Tekenburo, Cees Muskens, Europe@Work en Yvonne’s Groente & Fruit (Om er zo maar eens een paar te noemen).  

Voor zowel de zaterdag als de zondag waren er prijzen voor de 3 beste teamscores te verdelen. Verder was er een prijs voor de neary dames en neary heren. Mari Berkers en Christine Eijlander werden winnaar van zaterdag (2 waardebonnen t.w.v. € 25,00 te besteden bij CLUB.), terwijl Olivier Smeulders en Sandra Granneman beslag wisten te leggen op de tweede plaats (2 waardenbonnen van CLUB. t.w.v. € 20,-). Verdienstelijk derde werden Grazia van der Ven en Hans Stein. (2 waardebonnen van CLUB. t.w.v. € 10,-).
De neary voor de dames werd gewonnen door Hennie van Unen, de neary bij de heren door Mari Berkers. Beiden gingen naar huis met een golf-towel. Voor het minst goed scorende team had het organisatie trio Ries, Huub en Cees nog een verrassing in petto. Aan Herbert Wendel en Heiner Kruell werd op ludieke wijze de Rode Lantaarn overhandigd.
Na de prijsuitreiking kon eenieder nog genieten van een Torentje Nieuwkerk. Het was weer smullen. Het bleef (mede dankzij schitterend gekozen meezingers) nog lang genieten op het gezellige terras.
Waren zaterdag de weergoden ons goed gezind. Op zondag deden de goden er nog een schepje bovenop. Het was heet, bloedheet.
De winnaars van zaterdag en het team op plaats 2 werden voor de wedstrijd van zondag aan elkaar gekoppeld. Nummer 3 aan nummer 4 en zo verder, teneinde een zo spannend mogelijk verloop van de wedstrijd te creëren. De door Thérèse de Kort en Ties van Boxtel verzorgde baancatering in de vorm van een soepje, een fruitspies en een frikandel speciaal werd zeer gewaardeerd.  De wedstrijd bleef tot het uitholen van de laatste bal uitermate spannend. Dit was ook duidelijk te zien op de scorekaart van een aantal teams. Netto scores 65, 68 en 69 waren geen uitzondering. Rekening houdende met de handicaps van eenieder kwam als dagwinnaar het team van Rob Ross en Will Pretorius uit de computer rollen. Als tweede eindigde het sterke jeugdige koppel Lars Willems en Krijn Visser, terwijl de derde plaats was weggelegd voor Wilfred van Pelt en Froukje de Bekker. Alle winnaars kregen waardebonnen van CLUB. Dé hockey en golfspecialist overhandigd.
De neary voor de dames werd gewonnen door Conny Swinkels, de neary bij de heren door Rob Ross. Beiden kregen een golf-towel.
Na en kleine optelsom van scores over beide dagen kon een trotse toernooidirecteur wederom het liefdeskoppel Mari Berkers en Christine Eijlander uitroepen tot winnaar van de Landgoed Nieuwkerk bokaal 2022. Op de bokaal zullen op termijn hun namen (goed gespeld) worden bijgeschreven. Het team Rob Ross en Will Pretorius legden beslag op de tweede plaats. Grazia van der Ven en Hans Stein veroverden een mooie derde plaats in het overall-klassement. Onder deze teams werden de diverse prijzen verdeeld.    
Waar teams als winnaars in het zonnetje worden gezet, staan bij de Landgoed Nieuwkerk Bokaal de minder goed scorende teams zeker niet in de schaduw. Voor hen heeft de toernooidirecteur altijd wel een opbeurend praatje, een lichtpuntje!!!!!, waardoor dit team zich dan weer een winnaar voelt en zich zeker weer zal inschrijven voor een volgende editie.  
De organisatie had ook dit jaar weer een vorm van loterij bedacht, waardoor ieder deelnemend team in bezit kwam van een door onze sponsors beschikbaar gestelde prijs. Door het trekken van de wedstrijdkaarten, werden de namen op de kaart gekoppeld aan een prijs. Een glunderende wedstrijdleider en breed lachende toernooidirecteur namen deze taak uiterst serieus.
Op zondag meldde zich spontaan een nieuwe sponsor aan. Daar word je als organisatie blij van en ga je glimmen. Wies Ritzen bood een zelf gebreid vest aan. Een creatieve toernooidirecteur toverde spontaan een damesloterij uit de hoge hoed. Het vest ging naar de zuiderburen. Mevrouw Huybs werd de trotse bezitter.
De jeugd heeft de toekomst. Lars en Krijn verschenen op beide dagen op de tee in een outfit uit de begin jaren van Golfclub landgoed Nieuwkerk. Mooi om te zien, beloning waard.
Tijdens de tombola werd door een groot gezelschap intens genoten van een heerlijke BBQ, bereid door Ton en Lars. De dames Cynthia, Corrie en Marie-Jose verzorgden een bijpassend drankje.
Dat de organisatie dit jaar op rolletjes liep was mede te danken aan de fantastische inzet van Lars Willems, Corrie Eshuis, Thérèse de Kort en Tiesje van Boxtel. Zij werden hiervoor bedankt en beloond. Ook de horeca werd niet vergeten. Ook Ton, Cynthia, Marie-Jose en Sandra werden in het zonnetje gezet.
Uiteraard wordt volgend jaar weer gestreden om de Landgoed Nieuwkerk Bokaal.  De organisatie zit nog vol energie en plannen, waardoor de wedstrijd op de wedstrijdkalender van 2023 niet kan, mag en dus niet zal ontbreken. Door toezegging van sponsoren en opgebouwde financiële reserves zit er nog steeds rek in het evenement.

De organisatie bedankt alle leden voor hun deelname, sponsors voor hun bijdrage en de horeca voor hun service. Het waren voor ons twee fantastische dagen. Wij kijken reikhalzend uit naar juli 2023. 
Cees Eshuis, toernooidirecteur
Huub de Pont, wedstrijdleider
Ries van der Linden, scoredeskundige

Foto impressie 2022

Foto impressie 2021

Pagina inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Vrijdag 29 april wordt het wildrooster geplaatst bij de ingang van het terrein en is het vanaf 18.00 uur niet meer mogelijk het terrein op of af te rijden. Eventuele uitwijkmogelijkheden om te parkeren zijn de Hondenclub (komende vanaf Goirle op de Nieuwkerksedijk ongeveer ter hoogte van hole 5 naar rechts) of bij Klooster Nieuwkerk.